Menunggang Basikal | Platform Insurans Kereta

Tips Menunggang Basikal Secara Berkumpulan

Ada antara anda yang gemar melakukan aktiviti berbasikal? Lebih-lebih lagi..
Read More
Basikal Lajak | Platform Insurans Kereta

Risiko Basikal Lajak

Seringkali kita dengar di siaran berita mengenai penggunaan basikal lajak yang semakin hari...
Read More
Simpang | Platform Insurans Kereta

Amalkan Untuk Berhenti Di Persimpangan

Tahukah anda bahawa di kebanyakan negara, sebanyak 40% hingga 60%..
Read More
Lampu Isyarat Merah | Platform Insurans Kereta

Jangan Sesekali Abaikan Lampu Merah!

Tahukah anda bahawa antara punca terjadinya kemalangan jalan raya adalah disebabkan oleh...
Read More
Lintasan Zebra | Platform Insurans Kereta

Melintas Dengan Bijak

Tahukah anda bahawa terdapat sebanyak 70% kematian pejalan kaki adalah disebabkan oleh (i) mereka yang melintas di tempat yang salah, dan..
Read More
Rokok | Platform Insurans Kereta

5 Tips Untuk Hilangkan Bau Rokok Dalam Kereta

Sering berasa kurang senang apabila bau asap rokok tidak hilang daripada kereta anda?
Read More
Tayar Simpanan | Platform Insurans Kereta

5 Info & Tips Mengenai Tayar Simpanan

Boleh dikatakan kita amat jarang untuk ambil peduli tentang tayar simpanan kereta kita...
Read More
Pakai Topeng Muka | Platform Insurans Kereta

Tips Keselamatan Diri Daripada Jangkitan Virus Korona

Seperti yang kita semua ketahui, dunia telah dikejutkan dengan virus corona yang wujud sejak hujung tahun 2019, dan..
Read More
mekanik-pelanggan | Platform Insurans Kereta

5 Tips Berjimat Semasa Servis Kereta Anda

Tertanya-tanya bagaimana untuk berjimat semasa servis kereta?
Read More
Cuci Kereta | Platform Insurans Kereta

5 Bahagian Yang Sering Dilupakan Semasa Cuci Kereta

Tahukah anda bahawa terdapat beberapa bahagian pada kereta tidaklah sebersih yang...
Read More
Guna Telefon Bimbit | Platform Insurans Kereta

STATISTIK: Penggunaan Telefon Bimbit Semasa Memandu

Penggunaan telefon bimbit semasa memandu semakin berleluasa dan merupakan...
Read More
Letih Memandu | Platform Insurans Kereta

Pernahkah Anda Microsleep Semasa Memandu?

Pernahkah anda tertidur atau hilang fokus untuk seketika semasa memandu?
Read More
Tumpang Kereta | Platform Insurans Kereta

7 Adab Menumpang Kereta Kawan

Ramai antara kita yang menumpang kereta kawan apabila hendak ke kelas, pejabat...
Read More
Pandu Kereta | Platform Insurans Kereta

Sejarah Kenapa Ada Negara Yang Pandu Di Sebelah Kiri dan Sebelah Kanan

Adakah anda tertanya-tanya mengapa ada sesetengah negara yang perlu memandu di...
Read More
Ride motorcycle | car insurance platform

Risiko Keselamatan Penunggang Motosikal

Seringkali kita dengar banyak berita kemalangan yang melibatkan penunggang motosikal...
Read More
Bruce Pascal & 1968 Camaro | Platform Insurans Kereta

Fakta Menarik Tentang Hot Wheels

Hot Wheels terkenal sebagai koleksi kereta mainan yang diperkenalkan oleh pengusaha Mattel Amerika...
Read More
Lorong Kecemasan | Platform Insurans Kereta

Lorong Kecemasan: Siapa Yang Boleh Guna?

Tahukah anda bahawa Lorong Kecemasan hanya boleh digunakan untuk kecemasan sahaja?
Read More
Kucing Putih Kelabu | Platform Insurans Kereta

7 Tips Untuk Bawa Kucing Naik Kereta

Anda merancang untuk membawa kucing menaiki kereta untuk pulang ke kampung?
Read More
Jambatan Eshima Ohashi Jepun | Platform Insurans Kereta

Jambatan Eshima Ohashi Jepun macam “roller-coaster”?

Jambatan Eshima Ohashi yang terletak di Jepun merupakan antara jambatan yang tercuram di dunia...
Read More
Lot parking | Platform Insurans Kereta

5 langkah keselamatan ketika di lot parkir

Jenayah boleh berlaku di mana-mana sahaja, termasuklah di tempat letak kereta...
Read More
Kereta Pengantin | Platform Insurans Kereta

Cara Mudah Hias Kereta Pengantin

Setiap pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga pasti mengimpikan sebuah majlis perkahwinan yang...
Read More
Keret Berpenghuni Di Ampang | Platform Insurans Kereta

Betul ke bangkai kereta ni ‘berpenghuni’?

Katanya kisah ini berlaku di Ampang. Terdapat sebuah bangkai kereta yang terbiar di bahu jalan menghala ke Bukit Permai...
Read More
Tukar Tayar | Platform Insurans Kereta

Cara-Cara Untuk Tukar Tayar Kereta

Pernah tak korang alami tayar pancit atau mungkin terkena objek tajam, dan korang tak tahu untuk...
Read More
Pandu Kereta | Platform Insurans Kereta

Perempuan drive macam ni ke?

Perempuan drive macam ni ke? Seseorang pemandu pasti memiliki gaya yang tersendiri ketika memandu kereta,…
Read More
Thumbnail_BM_Traffic Lights Not Working_Kuala Lumpur_landscape Via Deskgram

Alamak, traffic light rosak?! Risau lah nak drive macam ni…

Siapa tak risau bila tengah drive dan tengah nak masuk satu simpang ni, tiba-tiba traffic light rosak.  Lagi-lagi orang-orang muda yang baru dapat lesen ni...
Read More
Sock in cup holder_via Cleverly_thumbnail (BM)

Tips Nak Bagi Kereta Nampak Bersih & Kemas. Jom Cuba!

Boleh dikatakan sekurang-kurangnya 1 keluarga pasti akan memiliki kereta sendiri. Senang nak bawa keluarga...
Read More

Keluarga Kardashian Pandu 25 Buah Kereta Ini Pada Tahun 2019!

Siapa yang tak kenal dengan keluarga Kardashians! Fakta menarik tentang mereka ni, setiap ahli keluarga...
Read More

Panduan Bantu Melindungi Penunggang Motosikal

Tahukah anda bahawa perlindungan bagi pemandu kereta dan juga penunggang motosikal adalah berbeza? Hal ini kerana banyak faktor...
Read More

7 Barang Yang Tak Boleh Ditinggalkan Di Dalam Kereta. Bahaya!

Dalam artikel kali ini, kami ingin mengingatkan anda untuk tidak meninggalkan barang-barang yang kami senaraikan...
Read More

Anda Berani Jika Terpaksa Lalu Dekat Jalan Yang Bahaya Ni?

Dalam artikel kali ini kami nak kongsikan kepada anda antara jalan-jalan raya yang bahaya untuk dilalui oleh pengguna kenderaan...
Read More

Tidur Di Dalam Kereta Memang Bahaya. Ini Sebabnya…

Kami yakin ramai pemandu yang memandu dalam jarak yang jauh akan berasa penat dan letih pada sepanjang perjalanan. Kebiasaannya...
Read More

Kereta-Kereta Paling ‘Cool’ Sekitar 90-an

Dalam artikel kali ini kami nak kongsikan kepada anda antara kereta-kereta yang paling ‘cool’ sekitar 90-an yang...
Read More

Cara-Cara Ringkas Untuk ‘Jump Start’ Kereta Anda

Pernah tak anda cuba untuk menghidupkan enjin kereta anda tetapi enjin masih tak boleh dihidupkan juga?
Read More

Selalu Hadapi Mabuk Kereta? Ini 5 Tips Untuk Elakkannya…

Mabuk kereta atau dalam bahasa Inggerisnya disebut “motion sickness” (mabuk gerakan) merupakan gangguan yang...
Read More

5 ‘Hacks’ Yang Berguna Untuk Kereta Anda

Kali ini kami nak kongsikan kepada anda 5 hacks yang selalu digunakan untuk penjagaan kereta. Berguna tau...
Read More

Identiti Terserlah Melalui Gaya Pemanduan Kereta

Tahukah anda bahawa gaya pemanduan dapat melambangkan identiti kita yang sebenar?
Read More

Nak Pandu Sendiri Ke Thailand? Ini 5 Perkara Yang Anda Perlu Tahu…

Nak Pandu Sendiri Ke Thailand? Ini 5 Perkara Yang Anda Perlu Tahu… Undang-undang di negara…
Read More

Bila Sepatutnya Kena Tukar Wiper Cermin Kereta?

Pernah tak ada satu masa tu, korang tengah drive kereta, tiba-tiba hujan? Lagi-lagi bila hujan lebat...
Read More

5 Tips Memandu Pada Waktu Malam

Ada antara kita yang suka untuk memandu pada waktu malam, lebih-lebih lagi selepas waktu bekerja. Mungkin kerana...
Read More

Apakah Itu Tali Pinggang 3 Penjuru? Penting Ke?

Semua kenderaan seperti kereta, van, lori, dan sebagainya mempunyai tali pinggang 3 penjuru di dalamnya. Tahukah anda bahawa...
Read More

Kenapa Kena Buka Lampu Semasa Hujan Walaupun Siang?

Tahukah anda bahawa lampu kenderaan bukan hanya perlu dibuka pada waktu malam atau cuaca gelap sahaja, malah...
Read More

Kenapa Lampu Isyarat Berwarna Merah, Kuning, dan Hijau?

Seperti kita semua sedia maklum, terdapat 3 warna pada sesebuah lampu isyarat di jalan raya. Setiap warna tersebut...
Read More

Senarai Top 5 Kereta Pilihan Sureplify Bagi Tahun 2018!

Kami sangat teruja untuk memberitahu anda semua bahawa kami telah memilih 5 kereta utama di Malaysia yang mengagumkan kami...
Read More

Tips Keselamatan Untuk Semua Para Penumpang Kenderaan…

Apabila berada di dalam sesebuah kenderaan, bukan pemandu sahaja yang perlu menitikberatkan soal keselamatan. Malah...
Read More

7 Cara Nak Atasi Rasa Mengantuk Semasa Memandu…

Mesti anda pernah rasa mengantuk semasa memandu, kan? Lebih-lebih lagi apabila memandu ke destinasi yang jauh. Jom kami kongsikan...
Read More

Kereta Mewah Selebriti Hollywood Pasti Membuatkan Anda Terpegun!

Kalau dah namanya selebriti, pasti akan pakai kereta mewah. Betul tak? Lebih-lebih lagi selebriti Hollywood. Jom tengok kereta apa yang mereka pakai!
Read More

Kereta Inilah Yang Dimiliki Oleh Menteri Di Malaysia…

Artikel ini adalah berdasarkan laporan yang diperoleh daripada Free Malaysia Today pada 19 April 2017. Dengan ini, kami hanya senaraikan...
Read More

5 Tips Penting Untuk Para Pemandu, Terutama Sekali Wanita!

Boleh dikatakan ramai wanita yang sudah memiliki kereta sendiri. Antara sebabnya adalah kereta sebagai mod pengangkutan untuk ke...
Read More

7 Tips Nak Jimatkan Minyak Petrol Dengan Berkesan…

Kalau bercakap tentang harga petrol, pasti ianya merupakan suatu perkara yang sensitif. Kejap harga naik, kejap harga turun. Memang tak menentu...
Read More

Antara 7 Sebab Kenapa Pemandu Tak Suka Bagi Signal

Kami yakin dan pasti bahawa anda pernah mengalami situasi di mana terdapat pemandu kereta yang tak bagi isyarat...
Read More

Anda Tinggalkan Anak Sendirian Di Dalam Kereta? 4 Perkara Ini Mungkin Terjadi…

Sejujurnya, pernahkah anda tinggalkan anak anda sendirian di dalam kereta? Atau mungkin anda pernah ternampak mana-mana ibu bapa...
Read More

Sureplify Di Motonation Autofiezta!

Sureplify Di Motonation Autofiezta! Sebuah acara bertemakan automotif telah berlangsung di pusat membeli belah terkenal…
Read More

Anda Masih Keliru Tentang Fungsi Lampu Kereta? Jom Baca Dan Faham…

Tahukah anda bahawa terdapat sesetengah pemandu yang masih keliru dan kurang faham mengenai fungsi lampu kereta?
Read More

Antara Bulatan Jalan Raya Yang Tercantik Di London. Memang Wow!

Siapa kata bulatan jalan raya (roundabout) tak boleh dibina dengan cantik? Mari kami kongsikan kepada anda antara lima...
Read More

Hilangkan Bau Hapak Dalam Kereta Anda. Jom Ikut Petua Ini!

Mesti ada antara anda yang buntu mencari cara nak hilangkan bau hapak dalam kereta, kan? Kali ini kami ingin kongsikan kepada anda mengenai...
Read More

Pengeluar Kereta Jadikan Haiwan Sebagai Nama Model Kereta? Unik!

Tahukah anda bahawa haiwan dijadikan sebagai subjek atau konsep awal dalam proses merekabentuk sesebuah kereta? Ianya bukanlah sesuatu yang asing dalam...
Read More

Periksa POWER Kereta Anda Sebelum Memulakan Perjalanan. Ini Caranya…

Bagi memastikan pemanduan anda selamat sepanjang perjalanan, anda amat disarankan untuk periksa POWER kereta anda...
Read More

3 Cara Mudah Nak Hilangkan Kesan Gam Pelekat Road Tax Lama. Pasti ‘licin’…

Bila tiba sahaja masa untuk menggantikan pelekat road tax yang baru, pasti ramai antara kita berasa risau untuk menanggalkan pelekat road tax...
Read More

Kalau Anda Amalkan 5 Perkara Ni, Kereta Anda Pasti Sentiasa Nampak Baru!

Siapa yang tak sayang kereta sendiri, kan? Lagi-lagi bila kereta tu baru dibeli. Mesti kena jaga elok-elok supaya...
Read More

Tips Pemasangan Peranti GPS Kereta & Kedudukannya. Pastikan Selamat!

Pada zaman teknologi yang terkini, pemandu kereta tak perlu berasa risau lagi jika ingin pergi ke mana-mana destinasi. Dengan penggunaan GPS...
Read More

5 Simbol Utama Di Dashboard Meter Kereta Yang Anda Perlu Tahu

Tak dinafikan, memang terdapat banyak simbol di dasboard meter kereta. Adakalanya, pemilik kereta sendiri tidak tahu tentang...
Read More

CSR Sureplify Sempena Hari Kebangsaan Malaysia 2018!

Bersempena dengan Hari Kebangsaan Malaysia 2018, Sureplify telah menjalani Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) bersama...
Read More

“Saya keliru semasa memandu di bulatan jalan raya (roundabout)…”

Tidak dinafikan, ramai antara pemandu kenderaan yang masih keliru semasa memandu di bulatan jalan raya. Ada pula yang tidak pasti sama ada...
Read More

Jangan Panik Bila Simbol Amaran ‘E’ & Lampu Minyak Menyala!

“Dah ‘E’?! Aduh... terlupa nak isi minyak semalam! Sempat ke tak nak sampai ke pejabat ni? Agak-agak berapa jauh lagi boleh pergi? Mana pulak stesen minyak ni?”
Read More

[Koleksi Video Pendek] Kejadian Epik Di Jalan Raya

Kali ni kami nak tunjukkan kejadian epik di jalan raya yang pasti membuatkan anda rasa macam "Fuhh...nasib baik...sikit je lagi"
Read More

5 Jenis Pemandu Yang Perlu Dielak

Membawa penumpang di dalam kereta dengan selamat merupakan tanggungjawab bagi seorang pemandu semasa berada di jalan raya. Jika tidak...
Read More

5 Panduan Penting Sebelum Memulakan Perjalanan

Sebelum memulakan perjalanan, pastikan anda mengikut panduan yang disenaraikan bagi memastikan pemanduan anda...
Read More

5 Cara Menghilangkan Bau Durian Di Dalam Kereta

Bila tiba musim durian, ramai yang akan pulang ke kampung demi mendapatkan durian. Ada juga yang dapatkannya di...
Read More

Sistem Brek Kereta: 7 Tanda-Tanda Awal Yang Perlu Diberi Perhatian

Setiap pemilik kereta perlulah mempunyai pengetahuan yang asas dalam penjagaan kereta. Jika dipandang remeh, mungkin...
Read More

5 Tips Pemanduan Kenderaan Semasa Hujan

Memandu kenderaan semasa hujan memerlukan perhatian yang lebih untuk selamat sampai ke destinasi. Jadi, apa yang anda perlu dilakukan?
Read More

11 Lagi Nama-Nama Sebenar Lebuh Raya Di Malaysia [Bahagian 2]

SPRINT = Sistem Penyuraian Trafik KL Barat, berukuran 26.5km yang terbahagi kepada 3 bahagian iaitu Damansara Link, Penchala Link dan juga Kerinchi Link...
Read More

12 Nama-Nama Sebenar Lebuh Raya Di Malaysia! [Bahagian 1]

PLUS = Projek Lebuhraya Utara Selatan, menghubungkan utara (dari Bukit Kayu Hitam, Kedah) dan selatan Malaysia (Johor). Merentasi 8 buah negeri dan panjang keseluruhannya adalah...
Read More

“Kalau mengantuk semasa memandu, berhenti.” – Tun Dr. Mahathir

Kebanyakan antara kita semua pasti akan pulang ke kampung untuk menyambut Hari Raya bersama keluarga tercinta, kan?
Read More

5 Checklist Penting Sebelum Balik Kampung

Hari Raya Aidilfitri bakal menjelang tidak lama lagi. Kami pasti anda semua sudah merancang untuk balik ke kampung dan...
Read More

5 Logo Jenama Kereta Terkenal & Maksud Disebaliknya

Logo sesebuah pengeluar kenderaan semestinya mempunyai maksudnya yang tersendiri. Hal ini kerana...
Read More

5 Tips Asas Penjagaan Kereta

Untuk menjadi pemilik kenderaan yang bijak, anda perlu mengetahui tentang asas-asas penjagaan kereta. Jika tidak...
Read More

Jom Pergi! 5 Bazar Ramadan Popular Sekitar Kuala Lumpur

Ramadan sudah kembali! Pasti ada antara anda yang sudah merancang untuk memikirkan tentang juadah yang hendak disediakan semasa berbuka puasa nanti. Betul tak?
Read More

3 Tips Elak Calar Di Badan Kereta

Kebersihan menunjukkan peribadi seseorang. Selain daripada penjagaan diri, penjagaan kereta juga amat penting. Ia akan menunjukkan bahawa anda...
Read More

Maksud Papan Tanda Jalan Raya Yang Anda Patut Tahu!

Kita pasti akan terlihat papan tanda yang berlainan semasa berada di jalan raya. Tahukah anda bahawa setiap papan tanda...
Read More

Jom Ambil Tahu Tentang Penggunaan Bulatan Di Jalan Raya!

Terdapat banyak bulatan (roundabout) di jalan raya di Malaysia. Bulatan tersebut berfungsi sebagai...
Read More

3 Garis Panduan Untuk Elak Anak Tertinggal Di Dalam Kereta!

Pernahkah anda terdengar berita tentang kanak-kanak tertinggal di dalam kereta hingga menyebabkan kecederaan atau kematian?
Read More

5 Tips Penjagaan Stereng Kereta

Adakah anda merupakan pemandu yang mementingkan penjagaan kereta? Supaya kereta tetap nampak kemas & kelihatan seperti baru?
Read More

14 Langkah Penting Jika Berlaku Kemalangan!

Semua pemandu kenderaan di jalan raya sudah pasti akan sentiasa dalam keadaan berhati-hati ketika di jalan raya.
Read More

Fakta Menarik: 10 Selebriti Terkenal Menginsuranskan Bahagian Tubuh Badan Mereka! [BAHAGIAN 1]

Selebriti memikirkan bahawa bahagian tubuh badan adalah penting untuk perjalanan karier mereka. Adakah selebriti anda menginsuranskan bahagian tubuh badan mereka?
Read More

5 Fakta Menarik Tentang Ferrari

Ferrari adalah pembuat kereta yang paling terkenal di dunia. Semua orang tahu bahawa...
Read More

7 Panduan Pemilihan Kerusi Keselamatan Kanak-Kanak

Sebagai ibu bapa, pernahkah anda terfikir bahawa penggunaan kerusi keselamatan kanak-kanak...
Read More

5 Perkara Penting Anda Perlu Tahu Tentang Penjagaan Bateri Kereta

Dipetik dari Astro Awani,  satu kaji selidik mendapati bahawa hanya 1 peratus pemandu wanita...
Read More

Tips Keselamatan Di Jalan Raya

Adakah anda sering kali terdengar berita tentang kemalangan di jalan raya? Mungkin di televisyen...
Read More

Anda pasti bahawa kereta anda bebas daripada serangga?

"Mazda merah jatuh ke bawah jambatan dan bampar hadapannya rosak teruk dalam kemalangan...
Read More

Laluan Khas Di Jalan Raya Membahayakan?

Siapa yang kini berada di Kuala Lumpur? Kami yakin yang anda akan perasan bahawa...
Read More
Address SUREPLIFY SDN BHD (1203452-T), V02-07-01 Lingkaran SV Sunway Velocity, Jalan Peel 55100 Kuala Lumpur.
Phone 03-27112711
ms