Menunggang Motosikal | Platform Insurans Kereta

Punca Kebiasaan Kemalangan Motosikal Di Malaysia

Seperti yang kita semua tahu, penunggang motosikal lebih berisiko untuk..
Read More
Pasangan Memandu | Platform Insurans Kereta

5 Perkara Yang Mesti Dielakkan Ketika Memandu

Adakah anda sedar bahawa kebanyakan perkara yang biasa kita lakukan semasa memandu..
Read More
Memandu Di Bawah Pengaruh Alkohol | Platform Insurans Kereta

HUKUMAN: Kesalahan Memandu Di Bawah Pengaruh Alkohol

Seperti yang kita tahu, pemanduan kenderaan yang merbahaya yang menyebabkan kematian boleh dikenakan hukuman. Ia adalah seperti..
Read More
Isyarat Memandu | Platform Insurans Kereta

Sila Beri Isyarat Semasa Memandu

Adakah anda tahu dan sedar bahawa dengan memberi isyarat semasa memandu..
Read More
Trafik_Hujan Lebat | Platform Insurans Kereta

Pemanduan Selamat Semasa Hujan Lebat

Seperti kita semua sedia maklum, memandu semasa hujan lebat memerlukan si pemandu untuk lebih fokus dan..
Read More
Kemalangan | Platform Insurans Kereta

Panduan Penting Semasa Mendapatkan Polisi Insurans Atau Takaful

Tidak kiralah insurans / takaful untuk perubatan, jangka hayat, rumah, kereta, dan sebagainya..
Read More
Konsep Insurans Kereta | Platform Insurans Kereta

Perbezaan Insurans & Takaful

Adakah anda tahu apakah perbezaan di antara insurans dan juga takaful?
Read More
Pencuri | Platform Insurans Kereta

Tips Untuk Jaga Keselamatan Kenderaan Anda

Tahukah anda bahawa terdapat banyak kes pecah kenderaan & kecurian yang telah terjadi?
Read More
Pemandu Mabuk | Platform Insurans Kereta

Kesan-Kesan Pemanduan Di Bawah Pengaruh Alkohol

Anda mabuk dan ingin pandu pulang ke rumah?
Read More
Pemeriksa Insurans | Platform Insurans Kereta

Kenali Bentuk Penipuan Tuntutan Insurans

Penipuan insurans merupakan segala tipu daya atau ketidakjujuran yang dibuat dengan...
Read More
Calculating Money | Platform Insurans Kereta

Tips Berkesan Jimat Duit Bagi Pemilik Kereta!

Bila bercakap tentang duit, pasti ada antara kita yang berasa gembira ataupun sebaliknya.
Read More
Pandu Melulu | Platform Insurans Kereta

Pandu Melulu? Oh, Jangan Sekali!

Memandu secara melulu bermaksud apabila terdapat sesorang pemandu memandu kenderaannya dengan...
Read More

Langkah Selamat Untuk Memotong Di Jalan Raya

Ada antara anda yang teragak-agak untuk memotong di jalan raya? Jika ya...
Read More
Bayi Dalam Kereta | Platform Insurans Kereta

4 Jenis Kerusi Keselamatan Kanak-Kanak Di Pasaran

Seperti yang kita semua tahu, penggunaan kerusi keselamatan kanak-kanak di dalam kereta akan diwajibkan...
Read More
Melancong | Platform Insurans Kereta

Alatan Penting Untuk Perjalanan Jauh

Adakah anda sedang merancang untuk memandu jarak jauh?
Read More
Haiwan Melintas Jalan | Platform Insurans Kereta

Objek Atau Keadaan Yang Boleh Membahayakan Pemanduan

Untuk pengetahuan anda, terdapat sesetengah kes kemalangan yang berlaku adalah disebabkan terdapatnya sesuatu...
Read More
Bas Sekolah | Platform Insurans Kereta

Tips Keselamatan Untuk Pelajar Yang Menaiki Bas

Wahai ibu bapa sekalian, adakah anak-anak anda tahu tentang langkah-langkah keselamatan menaiki bas sekolah?
Read More
Lampu Isyarat Rosak | Platform Insurans Kereta

Lampu isyarat rosak. Siapa patut jalan dulu?

Pasti anda pernah mengalami situasi di mana terdapat lampu isyarat rosak ketika...
Read More
Terowong Genting Sempah | Platform Insurans Kereta

Kenali Terowong Lebuh Raya Pertama Di Malaysia

Tahukah anda bahawa Terowong Genting Sempah merupakan terowong lebuh raya...
Read More
kenderaan rosak | Platform Insurans Kereta

Panduan Kecemasan Semasa Di Lebuh Raya

Jika anda sedang memandu kenderaan di lebuh raya dan tiba-tiba berlaku kecemasan...
Read More
Pandu | Platform Insurans Kereta

AMARAN JENAYAH: Tunjuk, Henti & Samun!

Macam-macam cara yang penjenayah akan lakukan demi mendapatkan apa yang mereka inginkan daripada mangsa...
Read More
Penunggang Motosikal | Platform Insurans Kereta

Wahai rider motosikal…

Ramai penunggang motosikal yang masih tidak mengambil peduli soal keselamatan diri semasa menunggang motosikal di jalan raya...
Read More
Pemandu wanita | Platform Insurans Kereta

3 Mitos & Realiti Semasa Memandu

Dalam artikel kali ini, kami ingin berkongsikan kepada anda antara 3 mitos semasa memandu yang anda perlu tahu...
Read More
Murcielago LP670-4 SuperVeloce (Lamborghini) | Platform Insurans Kereta

10 Kereta Sport Bermula Dengan Huruf M

Sureplify ingin berkongsikan kepada anda antara 10 kereta sport yang bermula dengan huruf M...
Read More
merisik_via sayangsabah_thumbnail BM

10 Soalan Yang Mungkin Akan Ditanya Oleh Bakal Mertua

Bila umur dah meningkat dewasa, mesti ada keinginan untuk berkahwin dengan pasangan yang dicintai. Betul tak? Kepada korang yang tengah...
Read More
Sleepy while driving

‘Microsleep’ Membawa Padah. Jom Fahami Dan Elakkannya!

Salah satu punca kemalangan yang berlaku adalah disebabkan oleh microsleep. Tahukah anda apa itu microsleep?
Read More

Elakkan Membuat 6 Perkara ini Semasa Memandu. Kalau Tak…

Bukan senang nak fokus dalam membuat sesuatu perkara. Salah satunya adalah ketika memandu kereta. Kali ini kami nak kongsikan kepada anda...
Read More

Rasa Letih? Jangan Teruskan Pemanduan!

Mungkin ada dalam kalangan anda yang sudah ataupun masih lagi dalam perjalanan untuk pulang dari kampung halaman...
Read More

Pernahkah anda membandingkan produk insurans kereta yang terdapat di pasaran?

Bagi anda yang masih belum mengetahui bahawa kadar tarif insurans kereta sudah diliberalisasi (nyah tarif) sejak Julai 2017...
Read More

Tips Keselamatan Meletakkan Kereta Di Lot Parkir Pusat Beli-Belah

Pusat beli-belah sememangnya menjadi tumpuan ramai tidak kira sama ada dikunjung pada hari bekerja ataupun hari minggu...
Read More

Nak Tahu Kenapa Orang Tak Bagi Signal? Ini Sebabnya…

Baru-baru ini tular sebuah video di laman media sosial dan juga berita bahawa terdapat seorang lelaki yang mengamuk dan...
Read More

Boleh ke kalau tak beli insurans kereta?

Pasti ada yang tertanya-tanya soalan sebegini kan? Lebih-lebih lagi golongan muda yang baru sahaja memiliki...
Read More

Mesej Khas Kepada Penunggang Motosikal

Dalam artikel kali ini kami ingin berkongsikan beberapa perkara kepada korang yang sering menunggang motosikal...
Read More

Pemandu Wanita Memang Kena Tahu 7 Info Penting Ni, Kalau Tak…

Ramai yang beranggapan bahawa pemandu wanita tidak tahu banyak perkara mengenai kereta. Betul tak?
Read More

Punca Dan Kesalahan Yang Mengundang Kemalangan Jalan Raya

Pelbagai kempen kesedaran dan langkah penguatkuasaan yang telah dilakukan oleh pihak berkuasa bagi mengurangkan...
Read More

Kenapa Korang Kena Ambil Insurans Kereta?

Di bawah akta Pengangkutan Jalan 1987, kesemua pemilik kereta di Malaysia adalah dimestikan untuk...
Read More

Terkejut! Ada orang selitkan surat misteri & duit RM150 dekat wiper kereta

aru-baru ini, satu post Facebook seorang wanita telah tular selepas dia terkejut mendapati sekeping nota misteri...
Read More

5 Aksesori Yang Kena Ada Dalam Kereta Korang..!

Aksesori kereta mampu meningkatkan gaya kereta anda. Memang tak lengkap kalau kereta anda ‘kosong’ sahaja tanpa aksesori. Sekarang...
Read More

Fakta Had Laju Jalan Raya Di Malaysia

Apakah yang dimaksudkan dengan had laju? Jom kami terangkan. Had laju merupakan satu bentuk peraturan jalan raya yang...
Read More

5 Tips Keselamatan Jalan Raya Bagi Pejalan Kaki

Setiap individu memainkan peranan yang penting dalam mengurangkan kadar kecederaan ataupun kematian akibat kemalangan jalan raya...
Read More

Sikap Pemandu Lelaki & Wanita Yang Anda Perlu Tahu…

Macam-macam ragam yang dapat kita lihat pada para pemandu di Malaysia. Tetapi...pernahkah anda terfikir apakah sikap sebenar...
Read More

Semua Wanita Kena Ada 5 Kemahiran Ni. Kalau Tak…

Wanita memang dikaitkan dengan sifat lemah lembut, pemalu, tidak lasak, dan sebagainya. Apabila terdapat kerja-kerja yang...
Read More

7 Kereta Bajet Yang Sesuai Untuk Orang Muda Di Malaysia!

Baru habis sekolah? Baru habis sambung belajar di universiti? Nak pakai kereta untuk ke tempat kerja? Anda mungkin...
Read More

3 Alasan ‘Cliche’ Tak Renew Insurans Kereta Dan Road Tax…

Mesti ada segelintir pemilik kereta yang tak nak renew insurans kereta dan road tax. Tak percaya?
Read More

Macam Mana Nak Pastikan Rekod Pemanduan Kita Adalah ‘Clean’?

Tahukah anda bahawa mempunyai rekod pemanduan yang bersih boleh menambahbaik profil risiko anda?
Read More

Adakah anda pemandu berisiko tinggi? Jom check!

Tahukah anda bahawa dalam persekitaran liberalisasi insurans motor, semua premium akan dinilai berdasarkan kepada kaedah penilaian risiko?
Read More

Satu Perkara Yang Paling Tidak Diingini Oleh Pemilik Kereta…

Pernahkah anda terbayang bahawa kereta anda dicuri walaupun telah diletakkan di tempat yang sepatutnya? Pasti anda akan berasa sangat kecewa...
Read More

Insurans Kereta Standard Tidak Melindungi Beberapa Risiko Seperti Ini…

Tahukah anda bahawa insurans kereta yang standard (rujuk 3 jenis perlindungan di sini) sebenarnya tidak melindungi beberapa risiko?
Read More

13 Fakta Menarik Tentang Insurans Kereta Yang Anda Patut Tahu

Anda rasa anda tahu segalanya tentang insurans kereta? Jom kita lihat...
Read More

Cara Nak Semak Tarikh Tamat Insurans Kereta Anda. Memang Senang!

Bukan semua tarikh penting kita mampu ingat sepanjang masa. Pasti ada sesetengah tarikh yang pasti akan terlupa. Betul tak? Lebih-lebih lagi...
Read More

Kereta Kena Langgar…Apa Nak Buat?

Cuba bayangkan, anda tengah pandu kereta di sebuah jalan raya yang sesak dan tiba-tiba...kereta anda dilanggar oleh kereta belakang. Haa..mesti anda terkejut, kan? Rasa nak marah ataupun
Read More

Penyedia Insurans Kereta BAGUS & GEMPAK Di Sureplify Yang Anda Perlu Tahu!

Kali ini kami nak kongsikan kepada anda semua tentang penyedia insurans kereta yang bagus & gempak di laman web Sureplify.com...
Read More

“Tak sangka benda ni nak jadi. Aduh…macam mana ni?”

Malang tidak berbau. Amelia, seorang gadis berusia 25 tahun dan bekerja sebagai kerani di ibu kota...
Read More

Agreed Value VS Market Value Dalam Insurans Kereta. Apa Beza Dia?

Tahukah anda bahawa dalam insurans kereta, jumlah yang diinsuranskan (sum insured) adalah berdasarkan 2 nilai yang berbeza iaitu...
Read More

Batal Premium Insurans Kereta. Boleh Atau Tidak?

Adakah anda tahu bahawa insurans kereta boleh dibatalkan pada bila-bila masa sepanjang tahun dengan notis bertulis yang ringkas kepada...
Read More

Perlindungan Peril Khas Bencana Alam Untuk Kereta. Perlu Atau Tidak?

Tahukah anda bahawa jika kereta anda mengalami kerosakan akibat pokok tumbang yang disebabkan oleh ribut, banjir kilat atau lain-lain bencana alam...
Read More

#PatutTahu : Adakah Anda Tahu Tentang Kos Pembaikan Kereta Selepas Kemalangan?

Apabila terjadinya kemalangan jalan raya, perkara pertama yang terlintas di fikiran anda adalah kos pembaikan kereta. Mungkin ada juga yang...
Read More

Kemalangan Kecil : Selesai Sendiri Atau Tuntut Insurans?

Jika kita mengalami kemalangan kecil dengan pemandu kereta yang lain, kita pasti terfikir bahawa ia boleh diselesaikan sendiri tanpa...
Read More

Lakukan 3 Perkara Ini Sebelum Membeli Insurans Kereta…

Tahukah anda bahawa selepas kadar tarif diliberalisasi, para pengguna mempunyai kuasa untuk membuat keputusan...
Read More

3 Sebab Kukuh Kenapa Anda Perlu Renew Insurans Kereta & Road Tax Secara Online…

Sedarkah anda bahawa sekarang ini semua perkara dilakukan secara dalam talian (online)? Daripada pesanan makanan, perkhidmatan...
Read More

Cara Nak Semak NCD Kereta Anda. Memang Senang!

Sebagai pemilik kereta, pasti anda ingin tahu tentang peratusan Diskaun Tanpa Tuntutan atau No-Claim Discount (NCD) kereta anda...
Read More

Tips & Trik Cara Nak Jimat Duit Bagi Pemilik Kereta. Pasti Berkesan!

Bila bercakap tentang duit, pasti ada antara kita yang berasa gembira dan juga sedih. Gembira mungkin disebabkan mempunyai...
Read More

Jom Renew Insurans Kereta & Road Tax Sebelum SST!

Seperti yang kita semua sedia maklum, Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) akan dikuatkuasakan mulai 1 September 2018...
Read More

Kepentingan Perlindungan Tambahan Cermin Kereta (Windscreen)

Untuk makluman anda, perlindungan komprehensif bagi sesebuah kenderaan tidak mencukupi untuk melindungi kenderaan anda daripada semua risiko.
Read More

“Alamak…habislah aku!!!”

Daniel, seorang lelaki kacak berumur 29 tahun dan bekerja sebagai Pengurus Pemasaran di salah sebuah syarikat swasta di Kuala Lumpur...
Read More

5 Manfaat Pelaksanaan Liberalisasi Tarif Motor

Pertama, Peningkatan kualiti perkhidmatan dan juga pelbagai rangkaian produk boleh didapati pada harga yang kompetitif...
Read More

5 Kelebihan Insurans Motor Telematik AXA FlexiDrive Kepada Pemandu

Insurans Motor Telematik merupakan cara yang terbaik bagi mendapatkan perlindungan komprehensif ketika di atas jalan raya...
Read More

Liberalisasi Tarif Insurans Motor Di Malaysia: 3 Perkara Penting Yang Anda Perlu Tahu

Liberalisasi Tarif Insurans Motor Di Malaysia: 3 Perkara Penting Yang Anda Perlu Tahu Liberalisasi Tarif…
Read More

Perkara AWESOME Tentang Telematik Yang Anda Perlu Tahu!

Telematik (telekomunikasi dan informatika) merupakan sebuah integrasi telekomunikasi bersama teknologi maklumat. Ia merupakan teknologi yang...
Read More

Cara Paling Mudah Renew Insurans Kereta & Road Tax

Bukan selalu kita fikirkan tentang renew insurans & road tax kereta kita, betul tak? Yela...setahun sekali sahaja kita akan...
Read More

SUREPLIFY – Platform Insurans Kereta Terkemuka

Sureplify merupakan sebuah platform perbandingan yang membantu pengguna mencari pelan insurans terbaik dalam menjimatkan kos & juga masa...
Read More

Etiqa Takaful – Pelbagai Pilihan Manfaat Tambahan Untuk Anda!

Selain daripada perlindungan yang disediakan, para pemilik kereta yang dilindungi di bawah Etiqa Takaful juga boleh memilih untuk...
Read More

4 langkah sahaja dan terus boleh buat tuntutan? Senangnya!

Adakah anda & kereta anda dilindungi di bawah Insurans Motor Tune Protect? Atau... anda masih berfikir untuk...
Read More

5 Perkara Tentang Perlindungan Komprehensif Dibawah Lonpac Insurance

Ada antara anda yang memiliki kenderaan dan dilindungi di bawah perlindungan komprehensif kenderaan Lonpac Insurance Bhd?
Read More

Jimat Sehingga 30%! Bandingkan Sebut Harga Insurans Kereta Daripada Penyedia Insurans Terkemuka Di Malaysia.

Nak jimat duit dan menabung? Tak nak belanjakan wang sehingga terlebih bajet yang ditetapkan?
Read More

Pandu Kereta Tanpa Sebarang Kerisauan Bersama Etiqa Takaful

Seringkali kita berasa risau jika berlaku sebarang kemalangan atau kerosakan kereta. Dengan dilindungi di bawah Pelan Takaful Kenderaan Persendirian Komprehensif oleh Etiqa...
Read More

3 Perkara Yang Kadang Kala Terlupa Semasa Bulan Puasa!

Bila berpuasa ni, keadaan memang lain sedikit daripada hari-hari biasa. Kadang-kadang...
Read More

Konsep Syariah Yang Diguna Pakai Oleh Etiqa Takaful

Adakah anda dan kereta anda dilindungi di bawah takaful kenderaan Etiqa?
Read More

May The Fourth Be With You! 10 Watak Paling Hebat Yang Anda Perlu Tahu!

Sudah pasti bahawa kebanyakan antara kita telah menonton dua filem Star Wars paling terkini iaitu The Last Jedi dan Rogue One...
Read More

7 Situasi ‘Tak Boleh Hadam’ Tentang Segelintir Pemandu Malaysia

Kita sedang pandu di lorong laju, tiba-tiba ada kereta yang...
Read More

[Maklumat Penting] 3 Jenis Perlindungan Untuk Kereta Anda!

Sudah pasti anda tahu bahawa insurans kenderaan bukanlah sesuatu yang asing bagi setiap pemilik kenderaan kerana...
Read More

5 Perlindungan Tambahan Anda Boleh Dapat Bersama MSIG

Adakah anda tahu bahawa anda boleh mendapatkan perlindungan tambahan dengan polisi Komprehensif Motor MSIG?
Read More

7 nasihat PENTING untuk anda & keluarga!

Sayangkan diri anda dan keluarga?
Read More

10 ciri-ciri bakal pasangan yang hebat dalam menguruskan kewangan!

Jom kita semak sama ada bakal pasangan anda memiliki ciri-ciri hebat ini...
Read More

11 Perlindungan Hebat Anda Akan Dapat Apabila Dilindungi Oleh Insurans Motor Tune Protect!

Tune Protect menawarkan pelan insurans motor yang komprehensif untuk melindungi...
Read More

Hanya RM60 Setahun Untuk Insurans Jangka Hayat!

Adakah anda... Seorang bapa? Seorang ibu? Pelajar? Suri rumah? Seorang pekerja yang cemerlang? Majikan yang hebat?
Read More

Tutorial Peringatan Insurans Kereta & Cukai Jalan

Hai! Adakah anda masih ingat tarikh untuk memperbaharui insurans & cukai jalan kereta anda? Jika jawapannya tidak...
Read More

Kisah Zara

Zara, seorang gadis bijak yang dikenali ramai dan tinggal di Kuala Lumpur bersama ibunya. Kini, dia...
Read More

Apakah yang anda akan peroleh jika membeli insurans secara dalam talian?

Kini, semuanya dilakukan melalui dalam talian. Gaya pembelian dalam talian sedang berkembang dengan pesat...
Read More

Mata Ganjaran SureRewards Untuk Anda!

Rakan-rakan anda pergi ke kolej dengan kereta? Mereka suka mendengar cerita-cerita...
Read More
Address SUREPLIFY SDN BHD (1203452-T) V02-07-01 Lingkaran SV Sunway Velocity, Jalan Peel 55100 Kuala Lumpur
Phone 03-27112711
ms